Babeczki z czekoladą
Czas przygotowania: 35 minut
Dieta: wegetariańska
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- pół szklanki cukru
- 1 szklanka mleka
- pół szklanki oleju
- 1 jajko
- czekolada mleczna z orzechami, 100-150 g
1 szklanka to 250ml.
Przygotowanie babeczek z czekoladą
Sypkie składniki połączyć ze sobą w misce, następnie dodać do nich pozostałe składniki i wymieszać dokładnie rózgą kuchenną.
Pół czekolady pokruszyć na kawałki i wymieszać z ciastem. Nakładać do papierowych foremek do 2/3 objętości. Piec ok. 25-30 min w temp. 180°C.
Na gorące babeczki wykładać po kostce czekolady i łyżeczką rozprowadzić ją po całej babeczce. I gotowe!