Deser jogurtowy z herbatnikami, owocami i bakaliami
Przepis na pyszny i prosty deser jogurtowy z owocami, bakaliami i herbatnikami.
Składniki
- Jogurt naturalny
- Banan
- Kilka herbatników
- Rodzynki
- Orzechy
- Winogrona
- Śmietana 30%
Przygotowanie deseru jogurtowego z herbatnikami, owocami i bakaliami
Jogurt z bananem blendujemy i mieszamy z rodzynkami i orzechami. Herbatniki kruszyny. Bitą śmietanę ubijamy na sztywno z odrobiną cukru.
Składniki przekładamy do pucharka warstwami: jogurt, pokruszone herbatniki, bita śmietana, winogrona i powtarzamy aż zapełnimy naczynie. Dekorujemy herbatnikami, owocami i orzechami.
Winogrona można zastąpić wedle upodobania innymi ulubionymi owocami.
Do masy jogurtowej można dodać też trochę twarogu. Całość jest wtedy bardziej sycąca.
Smacznego!